Institutul ucrainean de cercetare de la Universitatea Harvard, împreună cu Institutul ucrainean, a creat platforma Ukraïnica - un nou instrument pentru educatorii şi cercetătorii care doresc să integreze Ucraina în programele lor de învăţământ sau să creeze noi cursuri axate pe Ucraina, transmite Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"Ukraïnica: Baza de date primară a studiilor ucrainene este o platformă care oferă acces la o bază de date actualizată în permanenţă cu opere literare ucrainene, documente istorice şi filme în traducere engleză de înaltă calitate", a declarat Institutul ucrainean pentru Ukrinform.
 
Baza de date, care include deja peste 200 de surse primare şi secundare, poate fi filtrată în funcţie de gen, subiect, perioadă, deceniu, disciplină şi scriitor sau regizor. Instrumentele de căutare de pe platformă sunt disponibile publicului, iar utilizatorii pot, de asemenea, să îşi creeze un cont gratuit pentru a dezvolta programe de studiu şi pentru a-şi oferi sursele.
 
Ukraïnica îşi propune să prezinte toată bogăţia culturii, literaturii şi istoriei ucrainene, ceea ce, la rândul său, va face posibilă determinarea surselor disponibile în traducere de înaltă calitate şi a celor care nu sunt disponibile.
 
În viitor, baza de date ar putea fi extinsă pentru a include surse în mai multe limbi.
 
Proiectul Ukraïnica a fost iniţiat şi implementat de Oleh Kotsyuba, managerul publicaţiilor la Institutul de Cercetare Ucraineană, Universitatea Harvard. Editorul proiectului este Sandra Joy Russell, lector invitat în domeniul studiilor de gen la Mount Holyoke College.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.