Doi activişti din trupa punk contestatară Pussy Riot au fost arestaţi la Moscova de poliţie, la un concert al trupei rock germane Scorpions, marţi, a anunţat pe Twitter una dintre cele două persoane arestate, Piotr Verzilov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Verzilov a anunţat că a fost arestat de agenţi din cadrul unei brigăzi antiextremiste marţi, către ora locală 20.00 (19.00, ora României), în momentul în care sosea la concert împreună cu Veronika Nikulşina, colega sa de trupă, la invitaţia conducătorului trupei Scorpions.

El a postat pe Twitter o înregistrare video în care cei doi agenţi refuză să se identifice, aşa cum prevede legea.

Poliţia din Moscova nu a făcut vreun comentariu, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax.

Veronika Nikulşina şi Piotr Verzilov se află între contestatarii arestaţi şi condamnaţi la o scurtă pedeapsă cu închisoarea, după ce au intrat pe un teren de fotbal în timpul Cupei Mondiale din Rusia, în iulie 2018, cu intenţia de a denunţa abuzuri comise de poliţia rusă.

Trupa Scorpions, al cărei mare hit ”Wind of Change” a simbolizat căderea Zidului Berlinului în 1989, a susţinut un concert la Moscova, la 30 de ani după ce a cântat în capitala rusă în epoca sovietică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.