Piloţii ucraineni au început să se antreneze pe avioane de luptă F-16, a declarat sâmbătă ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov într-un interviu acordat presei ucrainene, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Antrenamentul (pe avioanele F-16) a început", a declarat Reznikov, adăugând că un număr de ingineri şi tehnicieni ucraineni se antrenează, de asemenea, împreună cu piloţii.

Reznikov a spus că nu va dezvălui cât timp va dura antrenamentul, dar a precizat că "un termen minim de antrenament este de şase luni".

Potrivit lui Reznikov, instructorii vor fi cei care vor anunţa finalizarea instruirii, atunci când vor vedea că piloţii, inginerii şi tehnicienii ucraineni pot aplica cu succes noile lor abilităţi.

De asemenea, cursanţii vor face ore de limba engleză pentru terminologia tehnică, deoarece "nivelul de bază al limbii engleze nu este suficient", a spus el.

Între timp, perioada de pregătire va fi folosită pentru a determina ce ţară va furniza Ucrainei aeronavele şi în ce cantitate. Reznikov a spus că este, de asemenea, important să se determine ce fel de arme vor transporta avioanele F-16.

"La urma urmei, fără radare, avionul nu poate vedea, iar fără mitraliere, rachete şi obuze, nu este o armă, ci doar un purtător", a punctat el.

Programul de antrenament F-16 este susţinut de o coaliţie de 11 ţări NATO, din care face parte şi România, şi necesită aprobarea oficială a SUA, deoarece avioanele sunt de tehnologie americană.

Statele Unite au aprobat trimiterea de avioane de luptă F-16 către Ucraina din Danemarca şi Ţările de Jos pentru apărarea împotriva invadatorilor ruşi, de îndată ce instruirea piloţilor este finalizată, a declarat, joi, un oficial al SUA, citat de Reuters.

CITEȘTE ȘI The Washington Post: Antrenarea piloţilor ucraineni pentru F-16 se confruntă cu întârzieri şi incertitudine. Ucrainenii îşi acuză partenerii că trag de timp
CITEȘTE ȘI Ucraina recunoaşte că nu are nicio speranţă de a folosi avioane de luptă F-16 în acest an

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.