ONU a lansat, vineri, o petiţie online care poate fi semnată cu selfie-uri, pentru susţinerea milioanelor de oameni care sunt prinşi în zonele de conflict din întreaga lume şi a li se cere liderilor mondiali să îi protejeze pe civilii afectaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Reuters, imagini 3D cu numeroasele selfie-uri care vor fi strânse de ONU prin petiţie vor fi proiectate pe o structură din sticlă lasediul organizaţiei, la New York.

“Este inadmisibil că oameni care oferă asistenţă umanitară şi civili sunt ucişi sau răniţi în zonele de conflict. Trebuie să punem capăt acestei situaţii. Miile de chipuri care compun petiţia vie vor fi expuse pentru a le aminti liderilor mondiali obligaţia lor legală de a-i proteja pe civilii prinşi în zonele de conflict”, a declarat Mark Lowcock, însărcinatul ONU cu afaceri umanitare şi ajutoare de urgenţă.

Structura cu selfie-uri, parte a campaniei #NotATarget (Nu o ţintă), va fi prezentată duminică, 19 august, cu ocazia Zilei mondiale pentru asistenţă umanitară. Structura va rămâne în sediul ONU pe toată durata Adunării Generale anuale, care este programată în septembrie.

În 2017, 139 de reprezentanţi ai organizaţiilor umanitare au fost ucişi, peste 100 au fost răniţi şi 76 au fost răpiţi, conform unui raport annual întocmit de grupul independent Humanitarian Outcomes.

Potrivit unei analize a CARE International, Siria a fost desemnată pentru al doilea an consecutiv locul cel mai periculos pentru lucrătorii umanitari. În Siria au fost semnalate peste jumătate din totalul de 76 de decese înregistrate în 2018.

Anul trecut, aproape 32.000 de civili au fost ucişi sau răniţi de arme explozive, o cifră cu 38 la sută mai mare decât cea din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.