Peste 600 de persoane au fost rănite în bombardamentele ruseşti care au vizat, miercuri seara, spitalul improvizat din cadrul oţelăriei asediate Azovstal, a precizat primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiţi deja că au aruncat bombe asupra spitalului, bombe aeriene au distrus spitalul şi acest lucru este un semn de crimă de război, pentru că numărul răniţilor era înainte de 170, iar în prezent este peste 600”, a declarat primarul Vadm Boicenko pentru televiziunea ucraineană.

Oţelăria Azovstal din Mariupol a fost puternic bombardată miercuri seara, potrivit mai multor surse din presă.

Boicenko a mai afirmat că ruşii au înfiinţat patru centre de ”filtrare” în oraş unde sunt controlaţi cei care vor să fie evacuaţi.

”Dacă cineva pleacă din oraş şi are, într-un fel sau altul, legătură cu serviciul public, cu serviciul municipal, primeşte vestea tristă că merge la închisoare. Acolo sunt deţinuţi şi torturaţi”, a mai spus el.

Boicenko a adăugat că unele familii care doreau să plece pe teritoriul ucrainean au fost forţate să meargă în zonele controlate de ruşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.