Incendii de pădure continuau să facă ravagii, pe o vreme caldă şi uscată, în Alberta, în vestul Canadei, unde este ”prea devreme” să se spună dacă s-a atins vârful incendiilor, potrivit salvatorilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În nordul Albertei, pericolul de incendiu era ”din nou extrem”, au avertizat duminică autorităţile provinciale.

Este ”încă prea devreme să spunem dacă am trecut de vârful acestei situaţii”, au anunţat salvatorii, în contextul în care temperaturi mari şi o vreme uscată erau prevăzute în continuare, timp de mai multe zile.

Mai multe ordine de evacuare au fost date, începând de sâmbătă seara, în nordul şi centrul acestei provincii, vizând aproape 3.000 de oameni.

În total, peste 19.000 de locutori ai Albertei erau evacuaţi de la domiciliu.

Pe teren, peste 1.500 de pompieri din provincie, susţiniuţi de 800 de pompieri din alte provincii şi din Statele Unite, luptă împotriva flăcărilor, alături de 300 de militari din cadrul Forţelor armate canadiene.

Vestul Canadei este afectat, de câţiva ani, de evenimente meteorologice extreme, ale căror intensitate şi frecvenţă au crescut, din cauza modificărilor climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.