Peste 400 de copii ucraineni bolnavi de cancer au fost evacuaţi în vederea primii unui tratament în străinătate de la începutul războiului, datorită Olenei Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit Preşedinţiei ucrainene, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zborurile pentru transferul copiilor ucraineni bolnavi de cancer care se află în zonele de luptă au fost organizate cu sprijinul leadershipului ţărilor străine şi acorduri între prima-doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, şi omoloagele sale din alte ţări, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei ucrainene.

Zborurile au început în ”primele săptămâni de război prin cooperare cu organizaţii de voluntari şi medicale”, se mai precizează în comunicat.

”Pentru a siguranţa copiilor bolnavi de cancer, aceştia sunt mai întâi aduşi la Liov – la Centrul Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest (ZUSDMC)”, se menţionează în comunicat, adăugând că ” însoţiţi de echipe medicale, pacienţii tineri împreună cu rudele lor sunt ulterior transportaţi în Republica Polonia, la o clinică special creată Unicorn. Acolo, copiii sunt repartizaţi să primească tratament permanent în Polonia sau în alte ţări europene”.

”În prezent, peste 400 de pacienţi tineri continuă tratamentul în ţări paşnice”, potrivit comunicatului.

De asemenea, Olena Zelenska a mulţumit tuturor medicilor implicaţi în această activitate pe pagina sa de Facebook şi a scris despre povestea fiecărui medic de la Centrul Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest.

”Este timpul să vă prezentăm medicii care fac toate acestea, care trăiesc la locul de muncă, tratează nu doar boli, ci şi suflete, pentru că în timpul războiului au devenit psihologi, consilieri, prieteni, familie pentru cei care au nevoie”, a scris ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.