Peste 23.000 de ucraineni au primit autorizaţia să intre în Statele Unite ca parte a programului ”Uniţi pentru Ucraina” al administraţiei Biden, menit să simplifice procesul pentru refugiaţii ucraineni care doresc să ajungă în SUA, potrivit Departamentului pentru Securitate Internă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna aprilie, preşedintele american Joe Biden a anunţat lansarea programului ”Uniţi pentru Ucraina”, care oferă posibilitatea de a ajunge în SUA ucrainenilor interesaţi pentru o perioadă temporară.

Programul cere ucrainenilor care doresc să intre în SUA să fie sponsorizaţi de un cetăţean american sau de un individ, care ar putea include organizaţii de relocare şi organizaţii non-profit.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să fie supuşi verificărilor de securitate riguroase, inclusiv examinării biografice şi biometrice, să aibă schema de vaccinări completă, dar şi vaccinul anti-Covid.

Până la 31 mai, Serviciul pentru cetăţenie si imigrare al SUA a primit peste 42.000 de cereri de la solicitanţi care acceptă să sprijine ucrainenii, potrivit Departamentului pentru Securitate Internă.

Peste 5.800 de ucraineni au sosit în SUA în cadrul programului. După ce primesc autorizaţia, ucrainenii au timp să cumpere un bilet de avion şi să ajungă în SUA.

Administraţia Biden s-a angajat să accepte până la 100.000 de refugiaţi ucraineni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.