Peste 130 de persoane care au participat la manifestaţiile din întreaga Rusie împotriva lui Vladimir Putin, proteste desfăşurate sâmbătă, în ziua în care liderul de la Kremlin împlineşte 65 de ani, au fost arestate, a anunţat ONG-ul OVD-Info, citat de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de protestatari ruşi au cerut, sâmbătă, eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi şi demisia lui Vladimir Putin.

La Sankt-Petersburg au manifestat aproximativ 1.500 de persoane, dintre care zece au fost arestate, potrivit Reuters. "Putin este un hoţ" şi "Libertate", au scandat manifestanţii.

La Moscova, au participat la proteste, în ciuda vremii ploioase, peste 2.000 de ruşi, care a scandat: "Rusia va fi liberă", "Rusia fără Putin". Şi în capitala Rusiei s-au semnalat câteva arestări.

Sâmbătă au avut loc manifestaţii în circa 80 de localităţi din Rusia.

Deşi s-a impus în ultimele luni ca opozantul numărul 1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi are puţine şanse de a se prezenta la alegeri. Comisia Electorală centrală anunţase în iunie că o precedentă condamnare pentru deturnare de fonduri îl face incompatibil pentru alegeri.

Vladimir Putin, la putere în Rusia din 1999, nu a anunţat încă dacă va candida pentru un nou mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.