Peste 100 de pompieri, susţinuţi de bombardiere cu apă, luptau împotriva unui incendiu de pădure - în apropierea oraşului croat Dubrovnik -, un important obiectiv istoric şi turistic, anunţă miercuri Asociaţia Naţională croată a Pompierilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest incendiu - situat la aproximativ 12 kilometri de o celebră cetate medievală - a izbucnit luni seara, în comuna Zupa Dubrovacka, însă nu a antrenat, până în prezent, vreo evacuare a populaţiei.

Aproximativ 130 de pompieri încercau să controleze flăcările, alimentate marţi de rafale puternice de vânt.

Acest incendiu intervine în contextul în care temperaturi mari şi rafale de vânt provoacă o serie de incendii catastrofale în mai multe regiuni ale Mării Mediterane - mai ales în Grecia şi Sicilia, dar şi Algeria.

Presa croată scrie că incendiul a condus la explozii ale unor mine plasate în războiul care a urmat ruperii fostei Iugoslavii, în anii '90.

Dubrovnik a fost, la acea vreme, asediat de către forţe sârbe, care au cauzat pagube în mai multe sectoare ale oraşului.

Mine amplasate atunci se află în continuare în împrejurimi.

Această cetate portuară, care datează din secolul al VII-lea, în prezent un sit protejat UNESCO, este bogată în biserici, palate şi fântâni.

Foarte frecventat de croaziere, Dubrovnik atrage anual peste un milion de turişti.

Cetatea străjuită de metereze care domină Marea Adriatică a devenit mai cunoscută în ultimii ani, după turnarea în ea a unor secvenţe din serialul HBO Game of Thrones.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.