Peste 100.000 de ucraineni au sosit în Marea Britanie în cadrul a două scheme instituite pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug din ţară în urma invaziei Rusiei lansate pe 24 februarie, a anunţat, joi, Guvernul britanic, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 6,2 milioane de refugiaţi ucraineni au fost înregistraţi în toată Europa până pe 26 iulie, potrivit datelor Naţiunilor Unite. În plus, mai mult de jumătate au depus cereri pentru scheme de şedere temporară. Numai Polonia a înregistrat peste 1,2 milioane de refugiaţi ucraineni.

Planurile Marii Britanii, una pentru cei ale căror familii se află deja în Regatul Unit şi alta care le permite britanicilor să ofere cazare celor care fug de război, au fost iniţial criticate din cauza birocraţiei excesive, iar refugiaţii au fost dezorientaţi timp de săptămâni.

Guvernul a precizat că procesul este în prezent în întregime digital şi urmăreşte procesarea cererilor în 48 de ore.

De asemenea, procesul va permite copiilor cu vârsta sub 18 ani să solicite venirea în Marea Britanie fără un părinte sau un tutore, dacă au dovada consimţământului părinţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.