O paradă militară impresionantă, care marchează 72 de ani de la Al Doilea Război Mondial, începe marţi, la ora locală şi a României 10.00, în Piaţa Roşie din Moscova. La parada ce va include 10.001 militari, 114 unităţi de echipament şi 72 de aeronave vor lua parte liderii politici ruşi, în frunte cu preşedintele Vladimir Putin, precum şi şeful statului moldovean, Igor Dodon, relatează Sputnik News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parada va cuprinde trei momente: marşul Infanteriei, defilarea vehiculelor blindate şi survolurile elicopterelor şi avioanelor.

La evenimentul de anul acesta vor participa şi 210 femei, dublu faţă de 2016.

De asemenea, Iunarmia (Armata tânără), o mişcare patriotică militară pentru adolescenţi cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, va fi inclusă pentru prima dată în marş. Mişcarea a fost înfiinţată în 2015 de Ministerul Apărării, pentru a asigura o generaţie de elevi bine informaţi şi patrioţi, scrie agenţia de presă pro-Kremlin. În prezent, Iunarmia are aproximativ 30.000 de membri.

La categoria vehiculelor militare, o atenţie deosebită va fi acordată sistemului de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acţiune TOR-M2DT, precum şi sistemului de rachete sol-aer Panţir-SA, ambele create pentru a opera în zona arctică. Vehiculele vor fi vizibile datorită culorii lor gri deschis.

Varianta T-72B3M a tancului T-72 va fi prezentă, de asemenea, pentru prima dată la defilare. Dat în folosinţă în 2016, tancul oferă protecţie superioară, un motor mai puternic şi un nou sistem de control a focului.

Show-ul aerian va include avioane de luptă Suhoi Su-30SM, care vor fi prezentate pentru prima data publicului larg. Acrobaţii aerului din Cavalerii Ruşi voi pilota aparatele primite anul trecut. Aeronavele SU-30SM au fost implicate în primele acţiuni de luptă în campania din Siria.

Parade militare de mai mică amploare vor avea loc şi în alte oraşe ruse.

Sărbătoarea de la Moscova se va încheia cu un foc de artificii în Piaţa Roşie, la ora locală şi a României 22.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.