Peste 1.000 de refugiaţi ucraineni care încercau să intre în Estonia din Rusia au fost opriţi şi transportaţi cu camionul într-o locaţie nedezvăluită, a declarat ministrul eston de Interne Lauri Läänemets, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au sosit camioane, au fost puşi în camioane şi luaţi sau au fost alungaţi”, a declarat miercuri ministrul de Interne Lauri Läänemets într-un interviu la radio.

”Unde s-au dus, unde sunt, nu ştim. Poliţia şi poliţiştii de frontieră lucrează pentru a obţine aceste informaţii în acest moment”, a adăugat el.

Ambasada Ucrainei a acuzat Rusia că i-a blocat pe estonieni să treacă graniţa într-o postare pe Facebook miercuri, în urma unei vizite a ambasadorului ucrainean şi a ministrului de Interne Läänemets la graniţă.

Läänemets a mai spus că poliţia de frontieră patrulează cu drone în cazul în care Rusia îi forţează pe ucraineni să traverseze părţi împădurite ale graniţei înapoi în Rusia.

 Un oficial de frontieră eston a declarat, joi, că există până la câteva sute de vehicule care aşteaptă pe partea rusă a punctelor de trecere a frontierei din sud-estul Luhamaa şi Koidula.

Ordinul de ”mobilizare parţială” al preşedintelui rus Vladimir Putin a declanşat o creştere a trecerilor la frontiere.

Kremlinul a precizat, joi, că nu are ”numărul exact” al persoanelor care au fugit de când ordinul a fost dat, pe 21 septembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.