Pentagonul a infirmat, marţi, afirmaţiile Rusiei conform cărora a distrus şase sisteme HIMARS americane de la începutul conflictului din Ucraina, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat, marţi, potrivit Interfax, că Rusia a distrus sistemele HIMARS după ce Moscova a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în Ucraina, în 24 februarie.

"Suntem la curent cu cele mai recente afirmaţii ale ministrului Şoigu şi ele sunt, din nou, evident false", a declarat purtătorul de cuvânt interimar al Pentagonului Todd Breasseale.

"Totuşi, ceea ce se întâmplă este că ucrainenii folosesc cu o acurateţe şi eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de proiectile de precizie, contabilizate, pe care SUA, aliaţii noştri şi partenerii le-au asigurat pentru a se apăra împotriva invaziei ruse, brutale şi criminale", a adăugat Breasseale.

Rusia pretinde în mod regulat că a lovit sisteme HIMARS, dar încă nu a arătat dovezi.

Şoigu a spus că Rusia a mai distrus cinci sisteme de lansatoare de rachete anti-navă Harpoon şi 33 de obuziere M777 de când Moscova a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în Ucraina.

Reuters nu a putut verifica acurateţea acestor raportări.

Oficialii ucraineni au spus că folosesc până la o duzină de sisteme HIMARS, a căror acurateţe şi rază lungă de acţiune au permis Kievului să reducă avantajul Rusiei privind artileria.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.