Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a emis un ordin de oprire a deplasărilor în străinătate ale trupelor americane, timp de 60 de zile, pentru a limita răspândirea coronavirusului între soldaţi, a declarat miercuri Esper, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Esper a spus într-un interviu că ordinul se aplică tuturor forţelor din SUA, personalului civil şi familiilor, dar a menţionat că vor exista unele excepţii.

”Scopul este să ne asigurăm că nu aducem virusul acasă, infectându-i pe alţii, că nu îl vom răspândi în jurul armatei”, a spus Esper.

Măsura este de departe cea mai amplă până în prezent şi va afecta forţele armatei americane din întreaga lume. Esper a spus că o excepţie de la acest ordin este pentru retragerea trupelor din Afganistan, care va continua.

Statele Unite s-au angajat să reducă numărul trupelor sale din Afganistan la 8.600, în 135 de zile de la semnarea acordului cu talibanii, luna trecută.

O retragere completă a tuturor forţelor americane şi ale coaliţiei trebuie să aibă loc în termen de 14 luni de la semnarea acordului, în cazul în care talibanii îşi vor respecta angajamentele asumate.

Armata americană a mai anunţat miercuri că a crescut nivelul de protecţie a sănătăţii la bazele din întreaga lume, din cauza răspândirii coronavirusului, în urma creşterii persistente a nunmărului de infecţiilor la nivelul trupelor sale.

Pentagonul a arătat că ridicarea stării de protecţie a sănătăţii la nivelul Charlie, al doilea cel mai ridicat nivel arată că virusul se transmite la nivelul comunităţilor.

Pentagonul a anunţat miercuri 53 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în rândul forţelor sale, la un nivel total de 227 la nivel mondial.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.