Un tribunal rus a redus pedeapsa unui manifestant condamnat la una dintre cele mai mari pedepse în urma contestării care a zguduit Moscova vara trecută, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea prin care Konstantin Kotov a fost condamnat la patru ani de închisoare a fost anulată şi înlocuită luni cu o condamnare la un an şi şase luni de închisoare, a anunţat instanţa, citat de agenţiile ruse de presă.

Arestat la 10 august, acest programator informatic în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de participare ”în mod repetat” la adunări neautorizate ale opoziţiei în primîvara şi vara trecute.

La sfârşitul lui ianuarie, Curtea Constituţională a dispus ca procesul să fie revizuit - o hotărâte rară în cazuri cu caracter politic.

Mii de persoane au participat în iulie şi august, aproape în fiecare weekend, la manifestaţii în capitala rusă, în semn de protest faţă de respingerea candidaturilor unor reprezentanţi ai opoziţiei în alegerile locale. Acestea au fost cele mai importante protete de la întoarcerea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012.

Mai mulţi manifestanţi au fost condamnaţi la pedepse dure cu închisoarea, cu privire la ”violenţe” împotriva poliţiei, iar alţii au fost eliberaţi sau au fost condamnaţi la pedepse mai clemente în urma mobilizării unei susţineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.