Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reţinut marţi pentru 72 de ore după ce la locuinţa sa, dar şi la sediul unei asociaţii conduse de acesta, au avut loc percheziţii într-un dosar de trădare şi îmbogăţire ilicită, cunoscut sub denumirea "Dosarul Sacoşa", deschis după apariţia unor imagini în care fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc i-a dat lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani destinaţi achitării salariilor angajaţilor Partidului Socialiştilor, relatează Deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Kremlinul, îngrijorat că susţinătorii săi sunt ”persecutaţi”. Peskov: Sperăm că drepturile legale ale lui Igor Dodon vor fi respectate

UPDATE - Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.MD reţinerea pentru 72 de ore a ex-preşedintelui Igor Dodon.

ŞTIREA INIŢIALĂ  - Procuratura Generală de la Chişinău a confirmat desfăşurarea, de către procurorii anticorupţie, în comun cu ofiţerii SIS şi CNA, a unor percheziţii la domiciliului fostului preşedinte al R.Moldova, Igor Dodon.

Potrivit procurorului responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul PG, Mariana Cherpec, perchezitii au loc inclusiv la alte locaţii, imobile deţinute prin persoane interpuse, "în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.1812 ( acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală), art.337( trădare de Patrie) şi art.3302 (îmbogăţire ilicită)", relatează sursa citată.

Percheziţiile au loc şi la sediul asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei preşedinte este Igor Dodon, iar co-fondator este organizaţia „Delovaia Rossia”, care îi are printre lideri pe Igor Ceaika, fiul fostului procuror general din Rusia, Iuri Ceaika, precizează Deschide.md.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.