Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat marţi că statul francez rechiziţionează ”toate stocurile şi producţia de măşti de protecţie pentru a le distribui îngrijitorilor şi persoanelor atinse de coronavirus”, în contextul în care Guvernul a anuţat al patrulea deces din cauza contaminarii cu noul coronavirus covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rechiziţionăm toate stocurile şi producţia de măşti de protecţie. Le vom distribui profesioniştilor din sănătate şi francezilor atinşi de coronavirus”, a anunţat preşedintele Republicii într-un mesaj postat pe Twitter.

Un al patrulea deces în Franţa al unei persoane conraminate cu noul coronavirus a fost anunţat marţi de către Ministerul Sănătăţii, iar pragul de 200 de cazuri confirmate a fost depăşit, relatează AFP.

”Marţi, 3 martie 2020, la jumătatea zilei, 13 noi cazuri au fost declarate, crescând totalul la 204 în Franţa. Între aceste noi cazuri, încă un deces a fost anunţat în această (marţi) dimineaţa la Morbihan. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 92 de ani”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Primii trei morţi au fost un turist chinez în vârstă de 81 de ani diagnosticat la sfârşitul lui ianuarie, un profesor în vârstă de 60 de ani şi o femeie în vârstă de 89 de ani care au fost spitalizaţi în Hauts-de-France..

Această regiune este cea mai afectată de epidemie. Un focar principal se află la Oise, de unde erau originari cei doi bolnavi francezi decedaţi.

În contextul în care epidemia a înregistrat o accelerare bruscă săptămâna trecută, cel puţin un caz a fost înregistrat în 12 dintre cele 13 regiuni metropolitane - cu excepţia Corsicăi - potrivit unui bilanţ prezentat de Santé Publique France.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.