Patru soldaţi turci au fost ucişi şi alţi nouă răniţi, unii dintre ei grav, într-un bombardament intens efectuat luni de forţele guvernamentale siriene în regiunea Idlib din nord-estul Siriei, potrivit Ministerului turc al Apărării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele turce au reacţionat imediat, distrugând ţinte din regiune Idlib, a anunţat Ministerul turc al Apărării într-un comunicat, fără să explice cum ar reacţionat militarii ţării sale.

Forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinute de aviaţia rusă, a avansat recent în Idlib, iat preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat vineri că Turica ar putea lansa o operaţiune militară în regiune, dacă luptele nu vor înceta.

Turcia, care găzduieşte deja 3,6 milioane de refugiaţi din Siria, se teme de un nou val de migranţi din Idlib. Forţele turce au 12 posturi de observaţie militare în regiune, înfiinţate în urma unui acord convenit în 2017 cu Rusia şi Iran. Mai multe dintre aceste posturi au fost între timp înconjurate, în urma avansării forţelor guvernamentale siriene.

Bombardamentele efectuate de forţele guvernamentale siriene au avut loc ”împotriva trupelor noastre trimise ca întăriri pentru a preveni ciocnirile din Idlib, în pofida faptului că poziţiile lor au fost comunicate în avans”, arată comunicatul Ministerului turc al Apărării.

Idlib este ultima regiune controlată de rebeli, în urma războiului civil din ultimii nouă ani, iar Erdogan acuză Rusia să încalcă acordurile pentru reducerea luptelor din regiune, o acuzaţia pe care Moscova a respins-o vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.