Mai multe rachete au vizat oraşul-port Odesa, din sudul Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei regionale, Serhii Bratciuk, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacurile au vizat oraşul după ce ţinte din regiunea Odesei au fost lovite de patru rachete în cursul zilei de sâmbătă, a spus Bratciuk în declaraţii televizate.

El nu a oferit mai multe detalii despre noile atacuri, spunând că informaţiile sunt încă în curs de stabilire.

”Inamicul continuă nu numai distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci şi presiunea psihologică asupra populaţiei civile”, a anunţat Comandamentul Operaţional al Armatei Ucrainene din sudul ţării, potrivit CNN.

Nu au fost raportate victime.

”Cerul Odesei a fost negru toată dimineaţa. Atacurile cu rachete sunt practic în plină desfăşurare. Sistemele antiaeriene ale Ucrainei au mult de lucru în prezent”, a scris parlamentarul ucrainean Lesia Vasilenko pe contul de Twitter.

Jurnalista ucraineană Olga Tokariuk a declarat că ”forţele ruse îşi intensifică atacurile înainte de 9 mai, Ziua Victoriei în Rusia, care sărbătoreşte victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Incidentele nu au putut fi verificate din surse independente.


 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.