Patru persoane au fost rănite uşor, iar 35 de persoane au fost evacuate şi mutate din locuinţe, în urma unui incendiu important, legat probabil de tiruri de mortier cu artificii, care a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi într-un imobil la Villeurbanne, în regiunea Lyon (sud-est), în cursul unor revolte urbane, în urma uciderii, marţi, a unui şofer minor de către un poliţist la un control rutier, la periferia Parisului, anunţă pompierii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompieri au intervenit joi, la ora locală 1.00 (2.00, ora României), la un incendiu care a izbucnit într-un balcon, la etajul trei al unui bloc cu şapte etaje, în cartierul Ferrandière-Maisons Neuves, situat în sudul acestui oraş de la periferia Lyonului, care s-a extins apoi până la etajul şase.

”Bănuim că incendiul a fost cauzat de un tir de mortier de artificii”, au declarat AFP pompierii.

O sursă de la prefectură a declarat că tiruri de acest tip - împotriva forţelor de ordine - au avut loc la Villeurbanne, dar şi în alte comune din aglomeraţia urbană, în noaptea de miercuri spre joi, după uciderea minorului Nahel, în vârstă de 17 ani, de către un poliţist la Nanterre.

”Unele apartamente” au fost distruse de incendiu, iar şase gospodării, adică 35 de persoane, au fost mutate, au anunţat pompierii.

Patru persoane au fost spitalizate, intoxicate uşor de fum.

În total, 64 de pompieri au fost mobilizaţi până la sfârşitul intervenţiei, ”la (ora locală) 4.16 (5.16, ora României)”.

Potrivit unor elemente raportate la faţa locului pompierilor, imobilul a fost vizat de către tineri din stradă, în urma unor ”certuri” cu locuitori.

Un tir ar fi atins apoi substanţe inflamabile în balcon şi a provocat incendiul.

TENTATIVĂ DE INCENDIERE A UNEI PRIMĂRII

Pe de altă parte, 15 membri ai forţelor de ordine şi salvatori au fost răniţi uşor, în noaptea de miercuri spre joi, în revolte urbane, la Lyon.

Patru persoane au fost arestate.

Mai întâi calmă, noaptea de miercuri spre joi a devenit extrem de tensionată în mai multe cartiere ale metropolei Lyon, după uciderea lui Nahel la Nanterre, marţi, de către un poliţst.

Mambri ai forţelor de ordine şi pompieri au fost mobilizaţi la o tentativă de incendiere a Primăriei Décines, un bloc a fost incendiat, maşini şi pubele au fost incendiate, s-a tras cu artificii în poliţişti la La Duchère, Vaulx-en-Velin, Vénissieux, Bron şi Villeurbanne, unde au avut loc aproximativ 50 de intervenţii.

La Décines, primăria a fost ţinta unei tentative de incendiere cu tiruri de mortier de artificii, de către persoane care purtau cagule.

Primarul comunei, Laurence Fautra (LR, dreapta), a declarat că ”înţelege emoţia provocată de incidentul dramatic de la Nanterre, dar că ea nu poate justifica sau legitima, în niciun fel, asemenea violenţe gratuite”.

”Aştept de la forţele de ordine şi de la justiţie ca autorii acestor fapte să fie identificaţi şi urmăriţi penal. Şi sper ca Poliţia Naţională (franceză) să fie prezentă în număr mare la Décines în orele şi zilele următoare, pentru a evita o nouă vîlvîtaie în comună”, a declarat ea.

Prefectul delegat cu securitatea Ivan Bouchier s-a dus la faţa locului joi dimineaţa pentru a-şi exprima susţinerea faţă de locuitori şi aleşi.

Tiruri de mortier cu artificii şi incendii s-au multiplicat în regiune, în mai multe cartiere miercuri seara.

Prefectul din Rhône, Fabienne Buccio, a denunţat ”violenţe inacceptabile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.