Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că patru persoane au fost împuşcate şi rănite grav în urma unei dispute privind ţigările de contrabandă de la frontiera dintre regiunea ucraineană Trascarpatia şi România. Incidentul armat a avut loc la o benzinărie din satul ucrainean Niznia Apşa, situat în districtul Teceu Mare, informează Interfax Ukraine

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful administraţiei regionale din Transcarpatia, Hennadi Moskal, a precizat că disputa a izbucnit după ce un grup de săteni din localitatea Muncaci au încercat să-şi regleze conturile cu un grup de contrabandişti de ţigări din Teceu Mare.

Ancheta preliminară a autorităţilor a scos la iveală faptul că disputa a fost generată de o datorie pe care o aveau contrabandiştii, după ce au pierdut o încărcătură de ţigări primită de la sătenii din Muncaci în timpul trecerii frontierei şi au refuzat ulterior să plătească pierderea.

Bărbaţii au pornit cu o discuţie aprinsă, care a evoluat rapid într-o încăierare cu pumnii. Ulterior, un sătean a scos o carabină din portbagajul maşinii sale şi a început să tragă nediscriminatoriu în contrabandişti. Un număr total de 20 de gloanţe au fost trase în timpul altercaţiei.

”Ca rezultat, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 36 de ani, au suferit plăgi împuşcate. Cu toţii au fost internaţi, iar unul este în stare gravă”, a declarat Moskal.

De asemenea, şeful administraţiei locale a explicat că problema contrabandiştilor este una complicată, iar atât grănicerii ucraineni, cât şi cei români, nu îşi îndeplinesc obligaţiile în mod corespunzător şi încearcă să câştige un profit de pe urma contrabandei de ţigări.

Poliţiştii ucraineni au fost instruiţi să aresteze toate persoanele implicate în altercaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.