Patru persoane au murit, iar alte zece au fost rănite într-un accident de elicopter, în republica siberiană Altai, în Rusia, anunţă salvarea, care a prezentat iniţial un bilanţ mai mare, după care a descoperit supravieţuitori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În satul Tiugnur (...), elicopterul s-a prăbuşit şi a luat foc în timp ce se pregătea să aterizeze”, a anunţat joi, într-un comunicat publicat pe Telegram, filiala locală a Ministerului rus al Situaţiilor de Urgenţă.

După accident, ministerul a evocat şase morţi, nouă răniţi şi o persoană teafără.

Apoi a anunţat că alte două persoane au supravieţuit.

”Se presupune că (aceste) două persoane se aflau sub dărâmături, dar ele au părăsit aparatul singure şi s-au dus pe jos la spital, în stare de şoc. Ele au răni uşoare”, a anunţat serviciul de presă al filialei locale a ministerului, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti.

Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a prezentat, într-o postare pe Telegram, drept ultim bilanţ patru morţi, zece răniţi şi două persoane care nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Unii dintre răniţi prezintă arsuri grave, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax.

Acest elicopter de tip Mi-8 a lovit fire electrice, ceea ce a antrenat prăbuşirea aeronavei, potrivit unor informaţii preliminare, evocate de minister, care a difuzat imagini în care apar pompieri în timp ce controlează incendiul elicopterului şi fragmente pe un teren cu iarbă.

Publicaţia rusă Mash a publicat o întegistrare video de la momentul accidentului, în care apare un elicopter pe punctul de a ateriza, într-un nor de praf, după care coada aeronavei loveşte un stâlp electric şi se prăbuşeşte.

Potrivit Agenţiei ruse Aviaţiei Civile, elicopterul aparţine companiei Altai Avia şi transporta un grup de turişti.

Comitetul rus de anchetă, însărcinat cu principalele investigaţii, a deschis o anchetă cu privire la ”încălcarea regulilor de siguranţă”.

Accidente e avioane şi elicoptere - foarte folosite în regiuni îndepărtate ale ţării, sunt frecvente în Rusia, antrenate adesea de confiţii meteorologice nefavorabile, erori de pilotaj sau pribleme tehnice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.