Un incendiu provocat de baterii cu litiu pentru biciclete electrice a cauzat moartea a patru persoane la New York, anunţă pompierii, care trag din nou un semnal de alarmă cu privire la accidente care cresc în mod vertiginos odată cu dezvoltarea sectorului livrărilor la domiciliu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit noaptea, într-un mic atelier de întreţinere a bicicletelor şi trotinetelor electrice, la parterul unui imobil, de care se sprijinea o grămadă impresionantă de biciclete înnegrite, potrivit unei fotografii postate marţi pe Twitter de către pompierii din New York.

Comandanta pompierilor din oraş, Laura Kavanagh, a anunţat într-o conferinţă de presă, la faţa locului - în cartierul Chinatown, în Manhattan -, un bilanţ de patru morţi şi doi răniţi grav.

”Este cât se poate de clar că acest (incendiu) a fost cauzat de baterii cu litiu şi biciclete electrice”, a subliniat ea.

Magazinul respectiv a fost avertizat în trecut cu privire la încălcări ale regulilor de siguranţă, a precizat ea.

220 DE INCENDII ÎN 2022

Este vorba despre cel de-al 108-lea incendiu de acest fel de la începutul lui 2023 la New York, cu un bilanţ total de 66 de răniţi şi 13 morţi - inclusiv victimele de marţi -, anunţă pompierii.

Aceste incendii s-au multiplicat - de la 44 în 2020, la 104 în 2021 şi 220 în 2022 - pe fondul dezvoltării bicicletelor şi trotinetelor electrice folosite atât de către newyorkezi, cât şi livratori de mâncare la domiciliu - un sector omniprezent în megalopolisul american.

Incendiile pot fi cauzate, în general, de proasta calitate a bateriilor, îmbătrânirea acestora sau condiţiile primiscue în care sunt schimbate.

Atunci când explodează aceste baterii, ”incendiul este atât de puternic, încât e prea târziu”, a subliniat comandanta pompierilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.