Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Chiril, a fost exceptat de la noile sancţiunii aplicate de Uniunea Europeană Rusiei. Ungaria s-a opus includerii patriarhului rus pe lista neagră prevăzută în cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus de Bruxelles, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii celor 27 de state membre ale UE au aprobat, joi, al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, inclusiv un embargo petrolier cu scutiri, dar au renunţat la includerea Patriarhului Chiril pe lista neagră, potrivit unor surse diplomatice.

Comisia Europeană propusese includerea liderului Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista persoanelor sancţionate prin îngheţarea activelor şi interzicerea intrării în UE, dar Ungaria s-a opus.

De asemenea, Budapesta, a blocat iniţial embargoul complet asupra petrolului rusesc.

Ungaria va respecta acordul semnat la summitul UE cu privire la noul pachet de sancţiuni impuse Moscovei, a declarat şeful biroului de presă al premierului ungar Viktor Orban, Bertalan Havasi, potrivit MTI, citat de Reuters.

Ungaria a amânat finalizarea pachetului de sancţiuni pe motiv că numele patriarhului Chiril trebuie îndepărtat de pe lista persoanelor vizate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.