Partidul Poporului din Cambodgia (CPP), condus de prim-ministrul aflat la putere, Hun Sen, a declarat victoria în alegerile de duminică, însă opoziţia susţine că rezultatele trebuie respinse de comunitatea internaţională, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„29 iulie 2018 este data în care a murit democraţia în Cambodgia, o zi neagră în istoria noastră recentă”, a declarat Mu Sochua, vicepreşedintele Partidului Naţional de Salvare a Cambodgiei (CNRP), într-o conferinţă de presă.

„Rezultatele anunţate de CPP şi de Comitetul Electoral Naţional trebuie respinse în totalitate de comunitatea internaţională”, a declarat Mu Sochua.

Hun Sen a câştigat categoric alegerile, un rezultat considerat ca fiind previzibil după o campanie de mai multe luni în care şi-a eliminat orice opoziţie. El a obţinut aproximativ 80% din voturi şi un nou mandat după ce a condus ţara în ultimii 33 de ani.

În ultimul an, Hun Sen, un fost general, a distrus sistematic orice formă de opoziţie politică, mai întâi trimiţându-l la închisoare pe Kem Sokha, co-liderul partidului de opoziţie CNRP, sub acuzaţia de trădare. Apoi Curtea Supremă, care se află sub controlul lui Sen, a ordonat dizolvarea CNRP, forţând astfel sute de membri de partid să părăsească ţara în exil.

În ultimele luni, Hun Sen a închis forţat toată presa independentă din Cambodgia dar a şi trimis la închisoare jurnalişti şi a interzis mai multor ONG-uri să îşi desfăşoare activitatea în Cambodgia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.