Organizaţia de Tineret a Renaissance a publicat pe X, în weekend, un afiş comun al Renew (centru) în vederea alegerilor europene în care preiau şi caricaturizează logoul Apple, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru prima oară, de la Lyon la Praga, de la Paris la Berlin şi de la Berlin la Madrid vom avea acelaşi afiş”, a anunţat partidul lui Emmanuel Macron care a publicat imagini în care prezintă afişul - o deturnare a mărcii Apple şi sloganul ”Think different ”.

Imediat după ce a fost postat, afişul a fost criticat tot weekendul, mulţi observatori considerând că este rupt de realitate în contextul în care Uniunea Europeană (UE) este zguduită de proteste ale agricultorilor, iar Apple îşi multiplkică eforturile de a contesta reglementările prin care Uniunea încearcă să reglementeze giganţii tehnologiei (Gafam(.

Un eurodeputat din grupul europarlamentar The Left (din care face parte Partidul La France Insoumise, LFI), Emmanuel Maurel îi ironizează pe reprezentanţii centrului ”făcând campanie şi inspirându-se la un slogan în engelză de la o multinaţională americană, sigur inovatoare, dar campioană a evaziunii fiscale şi care exploatează muncitori la celălalt capăt al lumii”.

Alt eurodeputat, socialistul Christophe Clergeau, denunţă o ”referinţă la o întreprindere americană pe care Comisia Europeană a condamnat-o să plătească o amendă de 13 miliarde de euro din cauza unor avantaje fiscale ilegale. În engleză, sfidând diversitatea lingvistică a UE. Nişte genii fără imaginaţie”.

”Spune atât de multe despre software-ul macronist”, ironizează Nicolas Meizonnet de la Adunarea Naţională (RN, extremă dreapta).

”Cum pot să fie atât de nuli?”, persiflează deputatul LFI Antoine Léaument.

Mai mulţi utilizatori X observă o asemănare cu logoul Partidului Comunist francez (PCF).

Alţii consideră că afişul aminteşte de hărţile Franţei dinaintea Primului Război Mondial - un Hexagon fără Alsacia şi Lorena, cedate Imperiului German prin Tratatul de la Frankfurt din 1871.

Unii specialişti tech critică o trimitere deloc inspirată să promoveze idealul european şi care expune la eventuale urmăriri în justiţie ale gigantului american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.