Partidul Frontul Naţional, al candidatei la preşedinţiei Marine Le Pen, s-a plâns autorităţilor electorale că alegătorii din mai multe regiuni au primit copii rupte de buletine electorale cu numele acesteia, în pachetul de informare de dinainte de alegeri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel de pachete le sunt trimise tuturor alegătorilor francezi înainte de alegeri. Acestea detaliază programele electorale ale partidului şi conţin simulări de buletine electorale pentru fiecare candidat, cu numele lor.

“Mai mulţi cetăţeni au primit informaţii electorale şi două buletine de vot ale candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale. Cel al candidatei noastre a fost rupt în mod sistematic, în timp ce cel al rivalului nostru, domnul Macron, a fost intact”, a afirmat directorul de campanie al lui Le Pen, David Rachline, într-un comunicat.

Rachline a numit şapte districte administrative în care au fost anunţate nereguli.

De asemenea, el s-a plâns că unii primari le-au scris alegătorilor pentru a le oferi instrucţiuni de vot folosind însemne oficiale, ceea ce contravine Codulului Electoral.

“Multiplicarea acestor acţiuni profund antidemocratice reprezintă un atac grav la adresa funcţionării republicii noastre”, potrivit lui Rachline.

Comisia Electorală a anunţat într-un comunicat că i-a cerut Ministerului de Interne să se asigure că astfel de incidente, dacă au avut loc, nu vor influenţa rezultatul votului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.