Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn şi premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, au anunţat că vor susţine convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie, aşa cum a cerut premierul Theresa May, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Salut decizia premierului de a oferi poporului britanic şansa de a vota pentru un Guvern care să pună interesele majorităţii pe primul plan”, a afirmat Corbyn într-un comunicat.

El a afirmat că Partidul Laburist „va oferi ţării o alternativă eficientă la un Guvern care a eşuat în reconstruirea economieia oferit standarde de trai în cădere”.

La rândul său, premierul scoţian Nicola Sturgeon, liderul Partidului Naţional Scoţian (SNP), a răspuns pe Twitter apelului lui May. „Conservatorii văd o şansă pentru a orienta Marea Britanie spre dreapta, pentru a impune un Brexit dur şi a impune tăieri şi mai mari. Să ne ridicăm pentru Scoţia. #GE17”, a scris ea, sugerând că susţine organizarea de alegeri generale în acest an.

Pemierul Marii Britanii, Theresa May, a convocat marţi alegeri legislative anticipate pentru data de 8 iunie, relatează BBC News. Ea a precizat că moţiunea în acest sens are nevoie de aprobarea a două treimi din membrii Camerei Comunelor şi a îndemnat opoziţia să o susţină. 

Ea a criticat partidele de opoziţie pentru că pun sub semnul întrebării viziunea Guvernului pentru Brexit. “În acest moment de semnificaţie naţională enormă, ar trebui să existe unitate în Westiminster (Parlament – n.r.), însă există diviziune. Ţara se uneşte, dar Westminster nu”, a adăugat ea.

Şefa Guvernului de la Londra a explicat că Laburiştii au ameninţat să voteze împotriva acordului final cu UE, Liberal-Democraţii au spus că vor să blocheze funcţionarea Guvernului, iar Partidul Naţional Scoţian spune că va vota împotriva legislaţiei care respinge oficial apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

„Ceea ce fac ei (rivalii politici – n.r.) pune în pericol munca pe care trebuie să o facem noi pentru a ne pregăti pentru Brexit pe plan intern şi slăbeşte poziţia de negociere a Guvernului în Europa. Avem nevoie de alegeri generale şi avem nevoie de ele acum. Pentru că acum avem o şansă unică de a rezolva acest lucru cât timp Uniunea Europeană îşi decide poziţia de negociere şi înainte să înceapă discuţiile detaliate”, a insistat May, admiţând că a ajuns cu reticenţă la această concluzie.

„Deci mâine (miercuri – n.r.) voi depune o moţiune în camera Comunelor prin care să cer convocarea de alegeri generale pe 8 iunie. Această moţiune (…) va necesita aprobarea unei majorităţi de două treimi din partea Camerei Comunelor”, a spus May, îndemnând aleşii de opoziţie să aprobe moţiunea.

Şefa Guvernului de la Londra a subliniat că ţara are nevoie de siguranţă, stabilitate şi o conducere puternică după referendumul pentru ieşirea din UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.