Pemierul Marii Britanii, Theresa May, a convocat marţi alegeri legislative anticipate pentru data de 8 iunie, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vara trecută, după ce ţara a votat să iasă din UE, Marea Britanie avea nevoie de siguranţă, stabilitate şi conducere puternică. După ce am devenit eu premier, Guvernul a oferit exact aceste lucruri”, a spus May, enumerând realizările Guvernului său, printre care faptul că încrederea consumatorilor a rămas mare, au fost create numeroase locuri de muncă iar creşterea economică „.a depăşit toate aşteptările”.

 

În plus, Londra a pus în practică mandatul referendumului, a subliniat premierul: „Marea Britanie iese din Uniunea Europeană şi nu poate exista cale de întoarcere”.

Ea a criticat partidele de opoziţie pentru că pun sub semnul întrebării viziunea Guvernului pentru Brexit. “În acest moment de semnificaţie naţională enormă, ar trebui să existe unitate în Westiminster (Parlament – n.r.), însă există diviziune. Ţara se uneşte, dar Westminster nu”, a adăugat ea.

CITEȘTE ȘI Partidul Laburist şi premierul Scoţiei susţin organizarea de alegeri anticipate pe 8 iunie, în Marea Britanie

Şefa Guvernului de la Londra a explicat că Laburiştii au ameninţat să voteze împotriva acordului final cu UE, Liberal-Democraţii au spus că vor să blocheze funcţionarea Guvernului, iar Partidul Naţional Scoţian spune că va vota împotriva legislaţiei care respinge oficial apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

„Ceea ce fac ei (rivalii politici – n.r.) pune în pericol munca pe care trebuie să o facem noi pentru a ne pregăti pentru Brexit pe plan intern şi slăbeşte poziţia de negociere a Guvernului în Europa. Avem nevoie de alegeri generale şi avem nevoie de ele acum. Pentru că acum avem o şansă unică de a rezolva acest lucru cât timp Uniunea Europeană îşi decide poziţia de negociere şi înainte să înceapă discuţiile detaliate”, a insistat May, admiţând că a ajuns cu reticenţă la această concluzie.

„Deci mâine (miercuri – n.r.) voi depune o moţiune în camera Comunelor prin care să cer convocarea de alegeri generale pe 8 iunie. Această moţiune (…) va necesita aprobarea unei majorităţi de două treimi din partea Camerei Comunelor”, a spus May, îndemnând aleşii de opoziţie să aprobe moţiunea.

Şefa Guvernului de la Londra a subliniat că ţara are nevoie de siguranţă, stabilitate şi o conducere puternică după referendumul pentru ieşirea din UE. 

„Decizia cu care se va confrunta ţara va fi despre conducere. Va fi o alegere între o conducere puternică şi stabilă, în interesul naţional, cu mine ca premier, şi un Guvern de coaliţie slab şi instabil, condus de Jeremy Corbyn, sprijinit de Liberal-Democraţi, care vpr să redeschidă diviziunile referendumului şi de Nicola Sturgeon şi de SNP”, a afirmat ea.

May a lansat apoi un apel către electoratul conservator. „Fiecare vot pentru Conservatori va îngreuna eforturile politicienilor de opoziţie, care vor să mă împiedice să îmi fac treaba. Fiecare vot pentru Conservator mă va face mai puternică atunci când voi negocia pentru Marea Britanie cu premierii, preşedinţii şi cancelarii Uniunii Europene. Fiecare vot pentru Conservatori va însemna că ne putem respecta planul pentru o Mare Britanie mai puternică şi să luăm deciziile corecte pe termen lung pentru un viitor mai sigur”, a pledat ea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.