Principalele partide din Franţa îşi suspendă campaniile pentru alegerile europarlamentare din cauza incendiului devastator de la catedrala Notre Dame, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Trăim un moment de tristeţe profundă. Lista Renaşterii se alătură acestui moment de unitate naţională. Ne suspendăm campania până la noi informaţii”, a scris pe Twitter Nathalie Loiseau, principala candidată a partidului preşedintelui Emmanuel Macron, La Republique En Marche (LREM). „Renaşterea” este numele campaniei electorale a LREM.
 
Drept urmare, „toate vizitele publice şi interviurile sunt anulate marţi precum şi un miting programat pentru joi la Marseille”, conform unui oficial LREM.
 
De asemenea, Les Republicains (LR) a anulat un miting de marţi seara de la Nimes unde urma să fie lansată campania partidului.
 
„Suntem profund tulburaţi de aceste imagini cu colapsul acestei comori de nepreţuit ... este un moment de doliu pentru noi toţi”, a declarat Francois-Xavier Bellamy, principalul candidat al LR.
 
Partidul lui Marine Le Pen, Adunarea Naţională (fostul Front Naţional, extremă-dreapta), a luat aceeaşi decizie.
 
„Campania este suspendată momentan din cauza catastrofei”, a declarat un oficial al partidului.
 
Macron şi-a amânat un discurs televizat prin care urma luni seara să anunţe noi măsuri pentru a răspunde la protestele vestelor galbene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.