Partenera opozantului belarus Roman Protasevici, rusoaica Sofia Sapega, a fost arestată împreună cu acesta, la bordul avionului Ryanair, obligat de autorităţile belaruse să aterizeze la Minsk, a anunţat luni universitatea la care este studentă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sofia Sapega este studentă la Drept, la Universitatea Euroeană de Ştiinţe Umane (EHU), înfiinţată la Minsk în 1992, dar care a fost obligată de către autorităţile belaruse să-şi mute activitatea în Lituania vecină din 2004.

EHU îndeamnă la eliberarea imediată imediată a Sofiei Sapega şi pecizează că aceasta a fost arestată duminică, la Minsk, din motive ”fără fundament şi inventate”, după ce a luat avonul pentru a-şi susţine teza de masterat.

În urma unei operaţiuni ”a autorităţilor belaruse, studenta a fost arestată”, potrivit EHU, care îndeamnă la o ”asistenţăă consulară imediară”.

Sofia Sapega este o cetăţeană rusă, se precizează în comunicat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului lituanian de Externe, Vytaute Smaizyte, a confirmat AFP faptul că partenera lui Roman Protasevici a fost arestată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.