Preşedintele Parlamentului European (PE) Antonio Tajani a anunţat marţi noaptea că instituţia urmează să-şi continue activitatea până la sfârşitul săptămânii, în pofida atacului armat de la Strasbourg şi închiderii sediului acesteia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PE ”nu va fi intimidat de atacuri teroriste sau criminale. Să mergem înainte”, a îndemnat Tajani.

Mai mulţi europarlamentari se aflau în apropierea pieţei în momentul în care s-au auzit împuşcătoru şi s-au adăpostit în hoteluri, restarante sau în sediul PE, în timp ce autorităile caută suspectul.

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar altele rănite, dontre care mai multe se aflăîn stare gravă.

Atacatorul se află în continuare în libertate, iar anchetatori francezi au deschis o anchetă teroristă.

Doi reprezentanţi ai sindicatelor poliţiei au declarat pentru AP că patru persoane au fost ucise în atac, în Piaţa de Crăciun din Strasbourg, iar suspectul a fost rănit, dar se află în continuare în libertate.

Unul dintre reprezentanţi, Stephane Morisse, din cadrul sindicatului FGP Police, a declarat pentru AP că autorităţile au descins la locuinţa atacatorului marţi, pentru a-l aresta, însă tânărul în vârstă de 29 de ani, suspectat de radicalizare, nu era acasă.

Poliţia a găsit materiale explozive la locuinţa acestuia, a precizat Morisse.

În urma atacului, militari care păzeau Piaţa de Crăciun, l-au împuşcat şi rănit pe suspect, dar acesta le-a scăpat.

O anchetă teroristă a fost deschisă după atac, iar în unele părţi ale oraşului s-au instituit perimetre de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.