Parlamentul britanic a fost nevoit să îşi încheie activităţile mai devreme joi după ce sala de dezbateri a palatului din secolul 19 a fost inundată, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarii discutau despre politicile privind taxarea în momentul în care apa a început să curgă deasupra locurilor parlamentarilor, obligând-o pe vicepreşedinta Lindsay Hoyle să îşi întrerupă discursul.

Parlamentarul Justin Madders a afirmat: „Sper să îmi pot termina discursul până când ploaia opreşte jocul. Cred că este ceva simbolic, probabil, referitor la cum unii oameni văd că parlamentul este defect”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Astfel, programul din Camera Comunelor a fost scurtat cu două ore. Camera Lorzilor şi-a continuat dezbaterile într-o parte separată a clădirii.

Palatul Westminster – unele părţi fiind construite în 1097 – se află în decădere de mai mulţi zeci de ani, fiind constant nevoie de noi reparaţii.

Există planuri privind o restaurare care ar costa mai multe miliarde de lire şi care ar necesita ca parlamentul să fie mutat temporar într-o clădire separată, însă procesul a fost amânat, mulţi parlamentari ezitând să renunţe la locaţia tradiţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.