Parlamentarii britanici au aprobat miercuri seară planul prezentat de executivul Theresei May privind declanşarea până la finele lunii martie a procedurii de ieşire a Marii Britanii din UE prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona. Propunerea a reuşit să treacă cu 461 de voturi ”pentru” şi 89 de voturi ”împotrivă”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laburiştii au lansat o moţiune prin care solicită executivului britanic să prezinte un plan al negocierilor înainte de declanşarea propriu-zisă a procedurii de Brexit.

Guvernul Theresei May a acceptat moţiunea, dar le-a cerut parlamentarilor să respecte rezultatele referendumului britanic şi să susţină calendarul propus pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

Liderul Camerei Comunelor, David Lidington, a anunţat că executivul britanic va publica un raport privind strategia de negociere a divorţului Marii Britanii de UE înainte de declanşarea propriu-zisă a procedurii de Brexit.

”Vom publica, înainte de declanşarea articolului 50, un raport legat de strategia noastră de negociere şi de obiectivele principale”, a explicat Lidington.

Premierul britanic a promis că va declanşa până la finele lunii martie procedura de Brexit.

Însă, calendarul de negociere propus ar putea să fie întârziat de apelul executivului britanic de la Curtea Supremă. Magistraţii britanici au decis în primă instanţă că este necesară aprobarea parlamentarilor pentru invocarea articolului 50.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.