OZN-urile este necesar să fie luate în serios şi abordate prin prisma unor eventuale riscuri la adresa securităţii naţionale, cer parlamentari japonezi, care lansează joi un grup de lucru în acest subiect, neglijat până în prezent de către autorităţile nipone, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest grup transpartinic, care are aproximativ 80 de membri, inclusiv mai mulţi foşti miniştri japonezi ai Apărării, cere Guvernului să-şi îmbunătăţească capacităţile de detectare şi de analiză a acestor ”fenomene anormale neidentificate” (UAP).

”Ar fi extrem de iresponsabil din partea noastră să ne resemnăm cu faptul că ceva este pur şi simplu inexplicabil şi să continuăm să facem pe struţul” faţă de aceste fenomene, declara recent fostul ministru al Apărării Yasukazu Hamada.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”În Japonia. OZN-urile sunt percepute în mod tradiţional ca făcând parte din domeniul ocultului, care nu are mimic a face cu politica”, sublinia luna trecută un deputat din cadrul Partidului Japonez al Inovaţiei (opoziţie), Yoshiharu Asakawa.

Însă, dacă aceste obiecte zburătoare neidentificate se dovedesc ”arme secrete de vârf sau drone de spionaj deghizate, acest lucru ar putea constitui o ameninţare importantă la adresa securiătţii naţiunii noastre”, adăuga el.

ANOMALII AERIENE

În Statele Unite, principalul aliat al Japoniei în domeniul apărării, un birou dedicat UAP a fost înfiinţat în 2022, în cadrul Pentagonului.

Spionajul american şi NASA colectează şi examinează date în acest domeniu.

Biroul specializat de la Pentagon - denumit AARO - anunţa în  martie că nu a găsit ”nicio probă empirică” care să permită să se conchidă că unele UPA-uri ar fi de origine extraterestră sau că Guvernul american ar ascunde asemenea probe.

”Anchetele au permis să se stabilească că cea mai mare parte a observărilor erau rezultatul unei identificări greţite a unor obiecte sau fenomene obişnuite” şi că majoritatea cazurilor care rămân învăluite în mister pentru moment ar putea avea o explicaţie obişnuită, dacă ar fi disponibile mai multe date precise, arată AARO în acest raport.

La începutul lui 2023, răsunătorul caz al unui balon chinez care a survolat spaţiul aerian american a permis o dezambiguizare a unor anomalii aeriene observate anterior, inclusiv în Japonia.

Ministerul japonez al Apărării a apreciat după aceea că mai multe OZN-uri observate în spaţiul aerian japonez în anii precedenţi erau probabil baloane chineze de spionaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.