Franţa cere Comisiei Europene (CE) să ”reexamineze” numirea unei economiste americane, Fiona Scott Morton, în postul-cheie de directoarea a Direcţiei Generale a Concurenţei, care ridică ”întrebări legitime”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instalarea americancei în acest post-cheie în cadrul Comisiei Europene ridică ”întrebări legitime”, apreciază ministrul francez delegat însărcinat cu domeniul Digital cu Jean-Noël Barrot.

El cere, într-un mesaj postat pe Twitter, ”Comisiei Europene să reexamineze” alegerea unei americance ca economistă-şefă a Direcţiei Generale a Concurenţei a Uniunii Europene (UE).

”În momentul în care UE se angajează în cea mai ambiţioasă reglementare digitală din lume”, această decizie ridică ”întrebări legitime”, subliniază Jean-Noël Barrot.

Comisia Europeană a anuţat marţi că Fiona Scott Morton, o profesoară de economie la Universitatea Yale, a fost aleasă în postul de economistă-şefă a Direcţiei Generale a Concurenţei.

Ea urmează să preia funcţia la 1 septembrie.

Numirea americancei a provocat un val de indignare, în contextul în care acest serviciu este însărcinat să vegheze la buna funcţionare a concurenţei în UE şi să ancheteze cu privire la abuzuri de poziţie dominantă a unor giganţi în domeniul digital de obicei americani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.