Parchetul din Paris a deschis miercuri o anchetă cu privire la vătămare din culpă prin încălcarea unei obligaţii de precauţie sau siguranţă, în urma unei explozii în arondismentul al V-lea al capitalei franceze, soldată cu 16 răniţi, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Detonări au fost auzite, fără ca nimic să permită, pentru moment, să se stabilească originea sinistrului”, a anunţat într-un comunicat Parchetul Parisului, care a anunţat că procurorul Parisului, Laure Beccuau, urma să se ducă la faţa locului.

Procurorul Republicii la Paris, Laure Beccuau, a justificat deschiderea unei anchete cu privire la vătămare din culpă prin încălcarea unei obligaţii de precauţie sau siguranţă.

”Trebuie să stabilim dacă s-a respectat sau nu o reglementare sau dacă a avut loc o imprudenţă individuală”, a anunţat ea într-o conferinţă de presă.

”Este o încadrare aleasă pentru că ni s-a părut pertinentă potrivit primelor elemente pe care le avem, care arată că explozia provine din imobil”, a precizat ea.

”Aspectul judicar s-a impus din cauza numărului victimelor. Toate investigaţiile tehnice, audierile, exploatarea supravegherii video vor fi întreprinse”, a anunţat ea.

Conducerea regională a Poliţiei Judiciare a dost însărcunată cu investigaţiile.

Căutări avea loc sub dărâmături, iar incendiul a fost ”circumscris”, a anunţat prefectul Poliţiei Parisului, Laurent Nunez.

”Operaţiunile sunt în curs”, a anunţat într-o conferinţă de presă Laurent Nunez.

Explozia a avut loc la numărul 227, pe rue Saint Jacques, în arondismentul al V-lea, la ora locală 16.55 (17.55, ora României), ”înăuntrul unui imobil în care se află o academie de modă americană şi nu numai”, a precizat el.

”Explozia a antenat imediat un incendiu, la care au intervenit pompierii din Paris. Două imobile vecine au fost evacuate, destabilizate de explozie. Geamuri au fost spulberate” de suflul exploziei, a anunţat el.

Miercuri seara aveau loc căutări ”sub dărâmături”, a anunţat Laurent Nunez.

Incendiul provocat de explozie a fost ”circumscris”, a aăugat el.

Bilanţul ar putea să crească, a avertizat prefectul poliţiei.

Circumstanţele sunt în continuare vagi, însă pompierii au evocat surparea a două imobile la momentul exploziei.

”Nimic nu permite stabilirea originii incendiului” în acest stadiu, a anunţat Parchetul Parisului. înbsă unii martori evocă un miros puternic de gaze naturale.

Premierul francez Élisabeth Borne a anunţat într-o conferinţăă de presă, la Matignon, că ”este ţinută la curent cu evoluţia situaţiei”, în coordonare cu Prefectura Poliţiei.

Şefa Guvernului consideră că este ”prea devreme să se prezinte un bilanţ”, după ce autorităţile au anunţat că au fost rănite 16 persoane, dintre care şapte grav.

”Salvatorii îşi fac datoria, este important să o facă liniştiţi”, a declarat ea, anunţând că nu intenţiona să se ducă la faţa locului imediat.

În total, 230 de pompieri interveneau la locul exploziei, dar şi nouă medici, a anunţat Prefectura Poliţiei Parisului.

Explozia a avut loc la Paris American Academy, o şcoală privată de design şi modă, înfiinţată de către Richard Roy, în 1965, la numărul 227, pe rue Saint-Jacques, în arondismentul al V-lea al Parisului.

Aici studiază studenţi care îşi pregătesc licenţa (bachelor), echivalentul unei diplome de Bacalaureat+3.

Şcoala dă în Piaţa Alphonse Laveran, care dă într-un parc din faţa Şcolii Val-de-Grâce,o instituţie de învăţământ militar.

Paris American Academy se învecinează şi cu Schola Cantarum (268, rue Saint-Jcaques), o instituţie privată de învăţământ superior de muzică, artă dramatică şi dans, cu peste 1.200 de studenţi.

În faţa clădirii în care a avut loc explozia se află sediul Uniunii Naţionale a Învăţământului Privat, la parterul unei clădiri locuite.â

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.