Parchetul din Siena, în Toscana, a cerut condamnarea la patru ani de închisoare a fostului şef de Guvern italian Silvio Berlusconi, acuzat de ”cumpărarea” martorilor, într-un proces numit ”Ruby-ter”, o nouă parte a vechiului scandal ”Rubygate” şi faimoaselor petreceri ”bunga-bunga” pe care Silvio Berlusconi, în vârstă de 83 de ani, le organiza cu prostituate la luxoasa sa vilă de lângă Milano (nord) , relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit legii italiene, tribunalul din oraşul în care s-a efectuat prima plată în vederea cumpărării unei mărturii favorabile devine cel însărcinat să judece dosarul, în acest caz concret cel din Siena, însă Berlusconi este inculpat cu privire la fapte asemănătoare şi la Milano, Roma şi Torino.

În dosarul de la Siena el este acuzat de faptul că a plătit un pianist din acest oraş, Danilo Mariani, pentru ca acesta să depună o falsă mărturie cu privire la petrecerile ”bunga-bunga” la care participa ca muzician.

Parchetul a cerut condamnarea lui Mariani la patru ani şi şase luni de închisoare.

În primul proces ”Ruby”, mai cunoscut sub numele de ”Rubygate” - după numele unei tinere marocane Karima El-Mahroug, zisă Ruby - cu privire la petrecerile ”bunga-bunga”, Berlusconi a fost condamnat în primă instanţă, în iunie 2013, la şapte ani de închisoare de prostituţie de minori şi abuz de putere.

Magnatul media a fost însă achitat definitiv în martie 2015 de Curtea de Casaţie în această parte a scandalului.

Procesul ”Ruby-bis” îi vizează pe doi apropiaţi ai lui Berlusiconi, acuzaţi de faptul că i-au furnizat tinere prostituate la aceste serate, condamnaţi în apel - unul la patru ani şi şapte luni de închisoare, iar celălalt la doi ani şi zece luni.

Procesul ”Ruby-ter” vizează în mod general plăţi efectuate de către Silvio Berlusconi către diverse persoane, tinere femei şi muzicieni care au participat la aceste petreceri, în schimbul păstrării tăcerii.

Potrivit parchetului, ”bunăvoinţa” acestor tinere l-a costat pe Berlusconi zece milioane de euro din 2011 în 2015, dintre care şapte milioane numai tăcerea lui Ruby, minoră pe când participa la faimoasele serate, constând în bani lichizi, cadouri, maşini, locuinţe puse a dispoziţie, plata facturilor şi cheltuielilor medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.