”Vesta galbenă” Christophe Chalençon, unul dintre participanţii la întâlnirea cu vicepremierul italian Luigi Di Maio, a fost filmată cu camera ascunsă de către echipa emisiunii politice italiene Piazzapulita, o înregistrare difuzată de postul La 7 în care dă asigurări că ”paramilitari” sunt ”pregătiţi” ”să intervină” în Franţa, pentru ”a doborî puterea”, dezvăluie Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christophe Chalençon, o figură a ”vestelor galbene” în Vaucluse, este întrebat despre întâlnirea sa cu Luigi Di Maio, liderul Mişcării CinciStele (M5S, antisitem, populişti), la 5 februarie, în regiunea pariziană, potrivit site-ului.

”Ştiu că risc mult”, afirmă el. ”Pot să-mi iau un glonţ în cap în orice moment. Însă n-are a face. Voi merge până la capăt în convingerile mele, pentru că, dacă ei îmi trag un gloţ în cap, (preşedintele francez Emmanuel) Macron va fi ghilotinat”, spune el.

”Am ajuns într-un asemenea punct al confruntării, încât, dacă mă împuşcă, el este şi el mort. Pentru că poporul intră în (Palatul) Élysée şi edemontează totul. Pe el, pe soţia lui şi toată  clica”, continuă Chalençon.

”Suntem mai mulţi aşa. Dacă se ating de unul, avem oameni, paramilitari, care sunt pregătiţi să intervină, pentru că şi ei vor să doboare puterea. Aşadar. astăzi toată lumea este calmă, însă ne aflăm la limita războiului civil. Aşadar, fie există o soluţie politică foarte rapid, pentru că în spate există oameni care să intervină peste tot”, continuă el.

Chalençon adaugă că paramilitarii sunt ”oameni care sunt retraşi din armată şi care sunt împotriva puterii. Da, este îngrijorător, dar voi nu vă daţi seama. Lui Macron îi e frică, foarte, foarte frică”, insistă el.

Ministrul de Interne Christophe Castaner a reacţionat joi seara şi a denunţat ”o comedie italienească sau doar un nou delir personal”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.