Vaccinul anti-Covid Sputnik Light, administrat într-o singură doză, a demonstrat o eficienţă de 93,5% în Paraguay, potrivit datelor transmise de autorităţile din ţara sud-americană, a anunţat Russian Direct Investment Fund (RDIF) citat de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, Sputnik Light a arătat o eficienţă de 79,4% când a fost autorizat pentru utilizare, în luna mai, potrivit Reuters.

RDIF, care citează date colectate până la 30 iulie de Ministerul paraguayan al Sănătăţii,a spus că vaccinul s-a dovedit a fi foarte eficient în cazul a peste 320.000 de oameni.

Este neclar dacă studiul a luat în calcul orice posibilă modificare de sezon care afectează răspândirea virusului. 

„Utilizarea vaccinului Sputnik Light cu o singură doză permite autorităţilor din Paraguay să scurteze perioadele de vaccinare pentru populaţie şi să accelereze formarea imunităţii colective”, a declarat şeful RDIF, Kirill Dmitriev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.