Papa Francisc i-a invitat sâmbătă pe credincioşii din întreaga lume să spună rugăciunea rozariului zilnic, în octombrie, pentru a ”proteja Biserica de diavol”, a anunţat Vaticanul într-un comunicat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sfântul Părinte le cere credincioşilor din întreaga lume să se roage ca Maica Sfântă a lui Dumnezeu să protejeze Biserica şi să o apere de atacurile celui rău, marele acuzator, şi să o facă mai conştientă de lovturi, greşeli şi abuzuri comise azi şi în trecut”, se arată în text.

Diavolul, se poate citi în comunicat, ”caută mereu să ne despartă de Dumnezeu şi pe unii de alţii”.

Acest îndemn la rugăciune are loc în contextul în care Biserica Catolică este zguduită de dezvăluiri de abuzuri sexuale comise de membri ai clerului - în Germania, în Statele Unite, în Chile sau în Australia.

Rugăciunea rozariului este o rugăciune repetitivă, care constă în a spune mai multe ”Bucură-te Marie” - o rugăciune adresată Maicii lui Isus Cristos - şi ”Tatăl Nostru” - o rugciune adresată lui Dumnezeu - cu ajutorul unui rozariu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.