Papa Francisc vrea să efectueze o vizită în Irak în 2020, în pofida condiţiilor de securitate în continuare precare din această ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am un gând insistent atunci când mă gândesc la Irak, unde vreau să mă duc anul viitor, pentru ca (această ţară) să se poată întoarce către viitor printr-o participare paşnică şi împărtăşită la construirea bunului comun”, a declarat Papa Francisc luni într-un discurs, în parte improvizat, pe care l-a susţinut la primirea unor participanţi la Reuniunea Operelor de Ajutorare a Bisericilor Orientale (Roaco).

Papa şi-a exprimat de asemenea voinţa ca Irakul ”să nu cadă din nou în tensiuni provenind din conflicte latente între puteri regionale”.

El şi-a exprimat deja, în trecut, dorinţa de a vizita Irakul.

Însă nu se întrunesc condiţiile în vederea unei asemenea vizite, anunţa în ianuarie numărul doi la Vatican, cardinalul Pietro Parolin.

O asemenea vizită impune un ”minimum de condiţii, (care) nu se întrunesc în prezent”, declara atunci secretarul de stat al Vaticanului, după ce a efectuat o vizită în Irak.

”Problema terorismului nu a fost rezolvată”, aprecia în această vizită numărul doi de la Vatican. El considera că ”rădăcinile acestui fenomen sunt prezente în continuare”, o impresie confirmată de către autorităţile de la Bagdad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.