Papa Francisc se îndreaptă sâmbătă către ţările baltice în cadrul unui turneu de patru zile. El va vizita Lituania, Letonia şi Estonia, informează ABC News. Călătoria Papei este o ocazie de „a-i onora pe cei care au suferit pentru credinţa lor”, a declarat Greg Burke, ofiţerul de presă al Vaticanului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei ţări îşi sărbătoresc 100 de ani de la obţinerea independenţei faţă de Rusia, în urma Primului Război Mondial, în 1918. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ele au fost ocupate de nazişti, iar ulterior au fost conduse de sovietici până în 1990, perioadă în care oamenii au fost persecutaţi pentru credinţele lor.

Papa Francisc va ajunge la Vilnius şi Kaunas în Lituania, Riga şi Aglona în Letonia şi Talinn în Estonia. El se va întoarce în fiecare seară în capitala Lituaniei, Vilnius, pentru a sta la reşedinţa reprezentantului Vaticanului. Programul său este plin de slujbe, vizite la organizaţii caritabile, întâlniri cu oficiali şi alte două întâlniri cu reprezentanţi ai tuturor religiilor creştine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.