Papa Francisc se va întâlni în privat, în timpul vizitei sale în Irlanda din acest weekend, cu victime ale abuzului sexual practicat de preoţi catolici, a comunicat Vaticanul, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
De asemenea, este „foarte posibil” ca Papa să vorbească în public despre abuzurile sexuale în timpul vizitei sale, conform purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke.
 
Burke a adăugat, în timpul unei conferinţe de presă, că suveranul pontif se va ruga sâmbătă la catedrala Sfânta Maria din Dublin, acolo unde o lumânare arde de mai mulţi ani pentru victimele abuzului sexual din Irlanda.
 
În 2009, guvernul irlandez a descoperit că liderii Bisericii Catolice au muşamalizat abuzuri sexuale asupra copiilor timp de mai multe decade. 
 
Luni, Papa Francisc a făcut publică o scrisoare către catolicii din întreaga lume în care condamnă abuzurile sexuale comise de preoţi catolici, după ce în SUA s-a descoperit că peste 300 de preoţi catolici au abuzat în jur de 1000 de copii timp de mai multe decade.
 
Papa Francisc a precizat că, deşi majoritatea cazurilor sunt din trecut, este clar că abuzul "a fost ignorat pentru mult timp”. "Ne-am dat seama că aceste răni nu dispar niciodată şi că este nevoie ca noi să condamnăm ferm aceste atrocităţi şi să ne unim forţele pentru a opri această cultură a morţii”, a afirmat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.