Papa Francisc a sosit vineri la Marignane, pe Aeroportul Marseille-Provence, unde a fost primit, în scaunul cu rotile, de către premierul francez Élisabeth Borne, la începutul unei vizite de două zile, relatează Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefa Guvernului francez era însoţită de ministrul de Interne şi Cuktelor, Gérald Darmanin, primarul Marsiliei Benoît Payan, preşedinta departamentului Aix-Marseille-Provence Martine Vassal (LR) şi preşedintele regiunii Provence-Alpes-Côte-d’Azur, Renaud Muselier (Renaissance).

După o scurtă întrevedere cu şefa Guvernului pe aeroport, Papa s-a dus la Bazilica Notre-Dame de la Garde, la Marsilia, unde urma să participe la o rugăciune a Mariei şi să le aducă un omagiu migranţilor naufragiaţi, în faţa stelei ridicată lângă balizică în memoria migranţilor decedaţi pe Marea Mediterană.

Sâmbătă, Francisc urmează să susţină discursul de încheie al celei de a treia ediţii a ”Întâlnirilor mediteraneene”, după cele de la Bari în 2020 şi Florenţa în 2022.

El se întâlneşte apoi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Sâmbătă după-amiaza, înainte să se întoarcă la Vatican, Papa urmează să se plimbe cu papamobilul pe bulevardul Prado şi să prezideze o mare slujbă la Stadionul Vélodrome, unde sunt aşteptaţi aproape 60.000 de oameni.

Iezuitul argentinian în vârstă de 86 de ani a avertizat că nu efectuează o vizită în Franţa, ci la Marsilia, unde coabitează un evantai larg de comunităţi şi religii, cu scopul de a denunţa drama naufragiile migranţilor şi a pleda cauza exilaţilor.

Francisc denunţă neîncetat, de când a fost ales, în 2013, discursul respingerii şi politicile închiderii.

El efectuează această vizită în contextul în care un nou val de sosiri pe Insula italiană Lampedusa a determinat Uniunea Europeană (UE) să adopte un plan de urgenţă prin care să ajute Roma să gestioneze flucul migranţilor care provin din Africa de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.