Papa Francisc a îndemnat duminică la o soluţie paşnică şi dreaptă, care să respecte drepturile omului, în criza politică din Venezuela, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În faţa gravei situaţii care are loc în prezent, îi cer lui Dumnezeu ca o soluţie dreaptă şi paşnică să fie căutată şi găsită, pentru depăşirea crizei, cu respectarea drepturilor omului şi pentru binele întregii populaţii a ţării”, a declarat Papa, într-o primă intervenţie cu privire la evenimetele din Venezuela.

Preşedintele Nicolas Maduro a respins ultimatumul unor ţări occientale de a organiza noi alegeri prezidenţiale, în urma celor din mai.

Mai multe state membre UE cer să se organizeze un nou scrutin în termen de opt zile, ameniţând că altfel îl vor recunoaşte pe opozantul Juan Guaido şef al statului, după ce acesta s-a proclamat miercuri ”preşedinte” interimar.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.