Papa Francisc îndeamnă COP26 să acţioneze ”cu urgenţă pentru a oferi răspunsuri efciente crizei ecologice fără precedent” şi ”crizei valorilor pe care o trăim şi să ofere astfel o speranţă concretă generaţiilor viitoare”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa a făcut aceste declaraţii într-un discurs pe care l-a susţinut luni în cadrul unei întâlniri, la Vatican, pe tema ”Credinţa şi ştiinţa: către COP26”, la care participă oameni de ştiinţă şi religioşi din întreaga lume şi care se încheie prin semnarea unui apel adresat particopanţilor la cea de -a 26-a Conferinţă ONU privind modificările climatice (COP26), care urmează să se desfăşoare la Glasgow, în Scoţia, de la 31 octombrie la 12 noiembrie.

Papa Francis denunţă cu regularitate comportamente nefaste asupra medului - ”rădăcinile conflictelor, aviditatea, indiferenţa, ignoranţa, frica, nedreptatea, insecuritatea şi violenţa”.

”Rădăcinile conflictelor sunt cele care provoacă rănile grave pe care le facem mediului, precum modificările climatice, deşertificarea, poluarea, pierderea biodiversităţii”, dă asigurări Papa.

”În ultimii 100 de ani, am declarat război Creaţiei”, a deplâns, la rândul său, arhiepiscopul din Canterbury Justin Welby, liderul spiritual al anglicanilor.

”Abuzurile noastre, războiul nostru împotriva climei îi afectează pe cei mai săraci dintre noi”, a denunţat el.

Arhiepiscopul din Canterbury Justin Welby îndeamnă la ”un pelerinaj către o economie curată”, fără carbon şi care să folosească în mai mare măsură energii regenerabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.