Papa Francisc, care a început un turneu în ţările baltice, a onorat sâmbătă victimele nazismului şi ocupării sovietice din Lituania şi i-a criticat pe cei care „consideră că singurul mod de a garanta securitatea este un efort de a-i elimina sau expulza pe cei diferiţi”, făcând referire la retorica antiimigranţi, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost un secol marcat de multe provocări şi suferinţă; reţineri, deportări şi chiar martiri”, a declarat Papa Francisc.

Suveranul pontif a făcut apel la Lituania să înveţe din lecţiile istoriei sale turbulente pentru a deveni „un pod între estul şi vestul Europei”.

Făcând, aparent, referire la mişcările de extremă-dreapta antiimigranţi din Europa, Papa a avertizat că „există din ce în ce mai multe voci care seamănă diviziune şi confruntare şi susţin că singurul mod de a garanta securitatea şi continuitatea unei culturi este de a-i elimina sau expulza pe cei diferiţi”.

Papa Francisc va onora duminică victimele persecuţiei sovietice în timpul unei vizite la un muzeu care se află în fosta clădire a KGB-ului din Vilnius, locul în care erau torturaţi şi ucişi adversarii regimului. De asemenea, el se va ruga la un monument dedicat victimelor Holocaustului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.