Papa Francisc a condamnat toate formele de antiiudaism şi antisemitism, catalogându-le drept un "păcat împotriva lui Dumnezeu", după ce a observat o creştere a numărului de atacuri împotriva evreilor din întreaga lume, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"(Biserica) respinge orice formă de antiiudaism şi antisemitism, condamnând fără echivoc manifestările de ură faţă de evrei şi iudaism ca fiind “un păcat împotriva lui Dumnezeu", a notat Suveranul Pontif într-o scrisoare adresată populaţiei evreieşti din Israel, datată 2 februarie şi făcută publică sâmbătă.

"Împreună cu voi, noi, catolicii, suntem foarte îngrijoraţi de creşterea teribilă a numărului de atacuri împotriva evreilor din întreaga lume. Am sperat că 'niciodată din nou' va fi un refren auzit de noile generaţii", a adăugat el.

Papa a remarcat că războaiele şi diviziunile se înmulţesc în întreaga lume "într-un fel de război mondial fragmentat", afectând viaţa multor populaţii.

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a condamnat atacul transfrontalier al Hamas din 7 octombrie. De asemenea, el a declarat în mai multe rânduri că este nevoie de o soluţie cu două state pentru a pune capăt conflictului israeliano-palestinian.

În scrisoarea sa, papa a cerut, de asemenea, încă o dată, eliberarea ostaticilor care sunt încă deţinuţi de militanţi.

El a spus că inima sa este sfâşiată la vederea conflictului din Ţara Sfântă şi a diviziunii şi urii care decurg din acesta, adăugând că lumea priveşte cu "îngrijorare şi durere" desfăşurarea evenimentelor din zonă.

El a asigurat comunitatea evreiască de apropierea şi afecţiunea sa, "în special (pe cei) mistuiţi de angoasă, durere, frică şi chiar furie", reiterând apelul său pentru încetarea războiului.

Papa Francisc a spus că s-a rugat pentru pace. "Inima mea este aproape de voi, de Ţara Sfântă, de toate popoarele care o locuiesc, israelieni şi palestinieni, şi mă rog ca dorinţa de pace să prevaleze în toţi".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.